Hai sa afli cum functioneaza incarcarea wireless pentru telefoane, mai ales daca ai dubii in privinta acestei tehnologii!
Multi oameni se tem de incarcarea wireless din cauza ca nu o inteleg. Ei bine, daca folosesti cuptorul cu microunde, nu ai motiv sa-ti fie frica nici de tehnologia wireless. Aceasta a avansat si e mai sigura ca intotdeauna – singura diferenta este ca dureaza acum mult mai putin sa-ti incarci telefonul, unde inainte dura mult prea mult. Asadar, iata care sunt cele 5 mituri despre cum functioneaza incarcarea wireless pentru telefoane:
- Incarcatul prin wireless este ineficient.
- Dauneaza bateriei telefonului.
- Functioneaza la distante mari.
- Functioneaza cu orice telefon.
- Este periculoasa pentru sanatate.
Gresit, gresit siii… gresit! Toate aceste mituri le vom spulbera pe rand, caci avem informatii corecte, pe care toata lumea ar trebuie sa le stie. Inainte de toate, explicam si cum functioneaza incarcatoarele wireless.
Cum functioneaza incarcarea wireless, pe scurt
Am mentionat cuptorul cu microunde. E bine de stiut ca aceasta comparatie este putin gresita. Desi atat incarcatoarele wireless, cat si microundele, functioneaza pe baza de radiatie electromagnetica, au frecvente si tehnologii total diferite in spate.
Incarcatoarele wireless au o frecventa joasa si se folosesc de cuplaje inductive. Energia este transmisa prin doua bobine – una in charger, una in telefon – care creaza un camp electromagnetic pe o raza scurta de actiune. Acum ca am clarificat, discutam si despre miturile mentionate si care este adevarul.
Mitul 1: Incarcatoarele wireless moderne sunt ultraeficiente!
Multe din ele au fast charge. Asadar, daca ai nevoie de un incarcator de incredere, nu ezita sa iei in considerare si unul wireless, mai ales daca ai si un smartwatch sau AirPods; in acest caz, un incarcator wireless 3 in 1 cu MagSafe, compatibil cu Apple, ar fi ideal.
Mitul 2: Bateriile moderne au protectie incluse ce previn supraincarcarea!
Telefoanele moderne au circuite si tehnologii care previn overcharge-ul. Acest lucru inseamna ca nu mai trebuie sa-ti faci griji daca uiti telefonul la incarcarcat. Este bine de stiut, totusi, ca e mereu de evitat incarcarea peste 80% a bateriei si nu este bine sa lasam ca ea sa scada sub 20%. Sunt parametri optimi, care vor mentine sanatatea bateriei stabila pe timp lung.
Mitul 3: Functioneaza doar la cativa milimetri!
Asa cum am explicat, campul electromagnetic creat intre bobine este foarte scurt, motiv pentru care nu functioneaza la distanta.
Mitul 4: Majoritatea incarcatoarelor wireless au o compatibilitate limitata!
Exista incarcatoare wireless wireless, cum ar fi cele Qi, care sunt comune. Cu toate acestea, nu toate telefoanele sunt compatibile. Verifica mereu ca brandul si modelul telefonului sa fie compatibil cu incarcatorul pe care ti-l doresti.
Mitul 5: Nu afecteaza sanatatea!
Multi se tem de ce nu pot vedea. Subliniem ca tehnologia este sigura si nu exista motiv de ingrijorare. Campurile electromagnetice sunt foarte slabe si sigure pentru oameni. Toti producatorii au nevoie de certificare pentru a vinde un produs, ceea ce inseamna ca orice tehnologie este testata si retestata pana la epuizare inainte de vanzare, intocmai pentru a asigura ca functioneaza in siguranta.
Speram ca acest articol sa-ti fi fost de folos. Tehnologia wireless este fascinanta, eficienta, pe care multa lume o foloseste. Incearc-o si tu!